Soubor:Valassky FRGAL s naplni Makovou-21-7-2024-06.JPG

Z Multimediaexpo.cz

Fotografie + Description:

  • English: Frgál is a type of sweet bread traditionally produced in Wallachia, ie. on the east Moravia. Frgál typically has a diameter of about 30 cm, it is made of yeast dough and sprinkled with a sweet breadcrumbs.
    Frgál fillings are almost exclusively sweet, the most famously include pear, poppies, cottage cheese and jam. Frgál history dates back to the early 19th century.
  • Čeština: Frgál je druh sladkého chleba, který se tradičně vyrábí na Valašsku, tedy na východní Moravě. Frgál má obvykle průměr asi 30 cm, vyrábí se z kynutého těsta a sype se sladkou strouhankou.
    Náplně Frgálu jsou téměř výhradně sladké, mezi nejznámější patří hrušky, mák, tvaroh a marmeláda. Historie frgálů sahá až do počátku 19. století.
  • Date: 21. 7. 2024 (EXIF)
  • Author: Michal Pohořelský, www.Multimediaexpo.cz

+ povoluji její použití pod licencí – Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-NC-SA 2.0)

Historie souboru

Kliknutím na datum a čas se zobrazí tehdejší verze souboru.

Datum a časNáhledRozměryUživatelKomentář
současná14. 8. 2024, 16:13Náhled verze z 14. 8. 2024, 16:133 968×2 976 (5,17 MB)Sysop (diskuse | příspěvky) (Fotografie + Description: * English: Frgál is a type of sweet bread traditionally produced in Wallachia, ie. on the east Moravia. Frgál typically has a diameter of about 30 cm, it is made of yeast dough and sprinkled with a sweet breadcrumbs.<br />Frg)

Na soubor odkazuje tato stránka:

Metadata