Soubor:Valassky FRGAL s naplni Makovou-21-7-2024-06.JPG
Z Multimediaexpo.cz
Velikost tohoto náhledu je: 800 × 600 pixelů
Obrázek ve vyšším rozlišení (rozměr: 3 968 × 2 976 pixelů, velikost souboru: 5,17 MB, MIME typ: image/jpeg)
Fotografie + Description:
- English: Frgál is a type of sweet bread traditionally produced in Wallachia, ie. on the east Moravia. Frgál typically has a diameter of about 30 cm, it is made of yeast dough and sprinkled with a sweet breadcrumbs.
Frgál fillings are almost exclusively sweet, the most famously include pear, poppies, cottage cheese and jam. Frgál history dates back to the early 19th century. - Čeština: Frgál je druh sladkého chleba, který se tradičně vyrábí na Valašsku, tedy na východní Moravě. Frgál má obvykle průměr asi 30 cm, vyrábí se z kynutého těsta a sype se sladkou strouhankou.
Náplně Frgálu jsou téměř výhradně sladké, mezi nejznámější patří hrušky, mák, tvaroh a marmeláda. Historie frgálů sahá až do počátku 19. století. - Date: 21. 7. 2024 (EXIF)
- Author: Michal Pohořelský, www.Multimediaexpo.cz
+ povoluji její použití pod licencí – Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-NC-SA 2.0)
Historie souboru
Kliknutím na datum a čas se zobrazí tehdejší verze souboru.
Datum a čas | Náhled | Rozměry | Uživatel | Komentář | |
---|---|---|---|---|---|
současná | 14. 8. 2024, 16:13 | 3 968×2 976 (5,17 MB) | Sysop (diskuse | příspěvky) | (Fotografie + Description: * English: Frgál is a type of sweet bread traditionally produced in Wallachia, ie. on the east Moravia. Frgál typically has a diameter of about 30 cm, it is made of yeast dough and sprinkled with a sweet breadcrumbs.<br />Frg) |
- Editovat tento soubor v externím programu (Více informací najdete v nápovědě pro nastavení.)
Odkazy na soubor
Na soubor odkazuje tato stránka: